Urakointi+

Blogi ja Uutiset

8.2.2018 14:09

Yrityksessänne on ehkä jo huomattu urakointijärjestelmän tarve - laskutus laahaa, manuaalinen paperityö turhauttaa, resurssien ennakoitavuus takkuaa. Jokaisessa urakointijärjestelmässä hyvät ja huonot puolensa, mutta eroavaisuudet löytyvät melko nopeasti, kun toimittajien ratkaisuja kahlaa läpi. Kannattaa pitää mielessä, että ominaisuudet ovat välineitä tavoitteisiin pääsyyn. Mihin järjestelmän ominaisuuksiin ostajan kannattaisi kiinnittää erityistä huomiota?

Huomioi ominaisuuksista oleellisimmat

Automaatio karsii turhat ja raskaat manuaalivaiheet pois. Miksi sitoa hallinnointiin liittyvää manuaalityötä työvoimakustannuksiin, kun sen voi automatisoida? Järjestelmään kerran tallennettua yksittäistä tietoa ei tarvitse koskaan syöttää sinne uudestaan. Samat tiedot uivat projekteilta laskutukseen ja palkanlaskentaan, ja oikeastaan kaikki toiminnot ovat automatisoitavissa. Asentajien kirjaamat tunnit siirtyvät automaattisesti laskutukseen ja palkanlaskentaan, joka on suunniteltu täyttämään suomalaiset TES-vaatimukset.

Reaaliaikaisuus ja nopea tiedonhaku tekevät näkyväksi tiedon yrityksesi toiminnasta.  Tietoja ei tarvitse enää etsiä eri mapeista, kansioista tai sähköposteista. Tämä helpottaa niin arkisia toimintoja työmaalla kuin yrityksen johtamistakin.

Laaja skaalautuvuus. Paperiset ja manuaaliset toiminnot teettävät yrityksissä paljon ylimääräistä työtä. Urakointijärjestelmään syötät tiedot aina sähköisessä muodossa. Järjestelmä skaalautuu yrityksesi kasvun mukana.

Kattava seuranta. Projektien katteiden ajantasainen seurantamahdollisuus mahdollistaa reagoinnin reaaliajassa. Liikkuvan työn ratkaisut ovat urakointijärjestelmän perusominaisuuksia, joten työntekijäportaan päivittämä tieto projektien etenemisestä kuuluu heti työnjohtoon. Kaikki tämä mahdollistaa myös ennakoinnin.

Hyvä kumppani tukee tavoitteita

Urakointialalle suunnattuja ratkaisuja löytyy useita. Järjestelmän ominaisuuksille annettu painoarvo riippuukin paitsi tarpeista, myös järjestelmälle asetetuista tavoitteista. Tähän pohdintaan on syytä hyödyntää myös järjestelmätoimittajan osaamista. Järjestelmän valinta tulee aina tehdä pitäen mielessä, kuinka hyvin järjestelmä palvelee nimenomaan urakointi- ja rakennusalan yrityksen tarpeita. Hyvä palveluntoimittaja kuuntelee aidosti yrityksen tarpeita, ja esittelee urakointijärjestelmästä vain juuri teille oleelliset asiat.

Pyri tutustumaan toimittajaan ja varmista että nimenomaan urakointijärjestelmä ja sen jatkuva kehitys ovat heidän strategiansa keskiössä. Näin löydät toimittajan, joka tekee järjestelmää täydellä sydämellään. Tarkista järjestelmätoimittajan toimialatuntemus sekä asiantuntemus omalle yrityksellesi tärkeimpien järjestelmäominaisuuksien kannalta pyytämällä esimerkiksi tietoja urakointi- ja rakennusalan referenssiasiakkaista ja asiakasmääristä.

Huomioi myös järjestelmätoimittajan koko. Urakointijärjestelmän toimittajalla tulee olla riittävät resurssit käytössään, jotta yrityksesi saa parhaan mahdollisen tuen projektiin.  

Haluatko lisätietoja?

Lue loput vinkit urakointijärjestelmän ostajalle maksuttomasta pikaoppaastamme. Tilaa blogiartikkelit sähköpostiisi, jos haluat saada jatkossakin urakointi- ja rakennusalan yrityksille suunnattua tietoa toiminnan tehostamisesta.

Lataa maksuton urakointijärjestelmän ostajan opas!