Urakointi+

Blogi ja Uutiset

10.10.2017 15:49

Kokemuksemme mukaan monissa urakointialan yrityksissä kamppaillaan samankaltaisten haasteiden kanssa. Manuaaliset työvaiheet vievät aikaa ja vaikeuttavat viestintää työmaan ja johdon välillä. Projektinhallinta ja työn edistymisen seuranta takkuavat, eikä laskutus rullaa ajallaan. Näihin ongelmakohtiin järjestelmätoimittajat tarjoavat mielellään kaikenlaisia tietojärjestelmiä, joista monet ovat raskaita ja vaikeakäyttöisiä, jopa yrityksen arkea hankaloittavia. Kuinka ERP-järjestelmän vaatimat resurssit saataisiin tasattua hyötyjen kanssa ja yhtälö toteutumaan ilman, että urakointiyrityksen täytyy tehdä kalliita muutoksia arkipäiväisiin rutiineihin?

Loistava lopputulos – mutta millä hinnalla?

Olemme nähneet monen ERP-projektin pääsyn maaliin tuottaen loistavia lopputuloksia. Liiketoiminnasta on tullut ennustettavaa, ja työ on tehostunut, kun paperista on päästy jopa kokonaan eroon. Reaaliaikainen näkymä liiketoimintaan tarjoaa kattavan tiedon projektien valmiusasteesta ja tulevasta tilauskannasta.

Helpompi huolto- ja ylläpitotoiminta helpottaa arkea työmaalla, kun muun muassa laitteiden tiedot ja huoltokalenterit löytyvät samassa paikassa. Työtunnit raportoituvat kentältä helposti puhelimella, ja vastaavasti huoltomiehet voivat vastaanottaa ja kuitata keikkailmoituksen kännykällä.

Samaan aikaan kun ERP-järjestelmän ominaisuudet innostavat, kuulemme myös viestiä turhautumisesta - raskas resursointi, budjetointi ja ennakkovalmistelu ovat monelle urakointiyritykselle liikaa. Siksi vuosien varrella on kehittynyt vaihtoehtoinen urakointijärjestelmä, jonka käyttöönotto on tehty yritykselle vaivattomaksi.

Vastakohta raskaalle ja resursseja syövälle projektille

Mielestämme ei ole järkevää katkaista liiketoimintaa ja toimivia prosesseja viikoiksi tai jopa kuukausiksi, jotta uusi järjestelmä saadaan ajettua sisään. Usein yrityksellä on jo hyvin toimivia prosesseja, joista ei kannata luopua uuden toiminnanohjausjärjestelmän vuoksi. Vuosien kokemuksella olemme halunneet kehittää ratkaisun, joka vastaa nimenomaan urakointiyrityksen tarpeisiin - mutta ilman ERP-projektin suuritöistä käyttöönottoa. Haluamme tarjota jokaiselle yritykselle ERP-järjestelmän oleellisimmat hyödyt, vaivattomasti ja joustavasti.

Siksi tuote-, käyttäjä-, toimittaja-, ja asiakasrekisterien yksinkertainen kirjaaminen on ainoa valmistava toimenpide, jota järjestelmän käyttöönotto edellyttää. Esimerkiksi tuoterekisterin suosittelemme kirjaamaan aluksi hyvin kevyesti, sillä tuoterakennetta voidaan järjestelmässä myöhemmin laajentaa. Kun nämä tiedot ovat selvillä, perehdytetään järjestelmälle yksi pääkäyttäjä, jonka jälkeen voidaan alkaa jo työstämään oikeita projekteja.

Toiminnanohjausjärjestelmän tuominen osaksi yrityksen arkea on mahdollista jopa kahdessa viikossa, ilman että käyttöönotto jäädyttää koko toiminnan. Järjestelmäpaketin kevyt käyttöönotto on myös edullinen vaihtoehto, joka sopii moneen tarkoitukseen ja vastaa yleisimpiin tarpeisiin.

Urakointijärjestelmä on kaiken kattava paketti

Aiemmin toteutetuista raskaista ERP-projekteista vuosien varrella oppimamme mukaan olemme nyt halunneet ottaa askelen kohti uudenlaista ratkaisua. Yksi kokonaisuus sisältää helppoudestaan huolimatta kaiken mitä urakoitsija tarvitsee, projektinhallinnan ja taloushallinnon. Tarvittaessa myös kirjanpidon pyörittämisen voi ulkoistaa YAP Accountingille, jolloin urakointiyritys itse voi keskittyä vain olennaisimpaan, eli urakointitoimintaan. Tehty työ liukuu aina tarjousvaiheesta suoraan projektiksi ja sieltä laskutukseen. Tieto kustakin urakasta täytyy siis aidosti syöttää vain kerran. Laskutus tapahtuu nappia painamalla urakointilaskutusohjelman avulla. Taloushallinto syntyy automaattisesti tehtyjen töiden ja asennettujen tuotteiden pohjalta, ilman paperityötä ja hukattua rahaa.

Työkirjaukset, ostot ja resurssit automatisoituvat järjestelmässä muodostaen laajan urakointiyrityksen tietokannan. Toiminnanohjausjärjestelmä urakointiin on siis paketti, joka sisältää kaikki urakointiyrityksen tarvitsemat ominaisuudet – eikä yhtään enempää, jos niin halutaan. Vaatimustason kasvaessa ja liiketoiminnan laajetessa urakointijärjestelmä taipuu käyttäjänsä mukana.

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme pian lisää urakointijärjestelmästä, joka kokemuksemme mukaan vastaa useimpien urakointiyrityksien tarpeisiin.

Odotellessa käy lukemassa, miten urakointijärjestelmämme vauhditti Robert Rakennuksen liiketoimintaa ja lataa oppaamme, jossa vastaamme urakointiyrityksen usein kysyttyihin kysymyksiin ERP-järjestelmästä.