Tähtiremontit Oy

Myynnin seuranta ja projektinhallinta selkeytyivät

Tähtiremontit Oy:ssä tehtiin paljon käsinkirjauksia hajanaisiin järjestelmiin. Yritys selkeytti myynnin seurantaa ja projektinhallintaa uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla.
JUKKA MAANONEN

JUKKA MAANONENTähtiremontit Oy

Tähtiremontit selkeytti myynnin seurantaa ja projektinhallintaa uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla

Kotien sisäremontteja tarjoavalla Tähtiremontit Oy:llä on vuosikymmenien kokemus onnistuneiden remonttien läpiviemisestä. Vaikka valtakunnallisesti toimivan yrityksen remonttikohteet ovatkin remonttien jäljiltä tähtikunnossa, yrityksen oma projektinhallinta ja toiminnanohjaus perustui hajanaisiin järjestelmiin ja käsinkirjauksiin.

Käsinkirjauksesta toimivaan tiedonhallintaan

Tähtiremontit Oy:ssä dokumentointi oli usein sekavaa, ja vaihteli esimiesalueittain. Yhtenäisiä käytäntöjä ei ollut, ja monesti yrityksessä tehtiin tupla- ja jopa triplatöitä. Jos järjestelmiä oli käytössä, ne olivat hajanaisia ja yhteensopimattomia. Sekavien käytäntöjen keskellä työntekijät keksivät omia apuvälineitään esimerkiksi projektinhallintaan tai talousseurantaan.

Tähtiremontit tarjoaa remonttipalveluita listahinnoin valtakunnallisesti ja myyjät sijaitsevat ympäri Suomea. Myynnin seuranta on ollut yrityksen suurimpia haasteita. “UrakointiPlussan toimittaman toiminnanohjausjärjestelmän myötä koko myyntiprosessi on muuttunut järjestelmällisemmäksi. Manuaalisessa myynnin seurannassa inhimillisen erheen mahdollisuus on suuri, kun ihmiset kirjaavat käsin tietoja. Nyt kirjaukset ovat vähentyneet, ja tieto kulkee samanlaisena läpi koko järjestelmän”, liiketoimintajohtaja Jukka Maanonen kertoo.

Talous kuriin

Paitsi myynnissä, myös muualla taloushallinnon puolella uuden ERP:n merkitys on ollut ratkaiseva. Projektien kustannusten perässä pysymistä on helpottanut erityisesti kateseuranta. Vaikka tiedon koostamisessa onkin vielä haasteita, yksittäisten projektien kustannusrakenne löytyy nyt nappia painamalla. “Pääseminen käsiksi yksittäisiin projektikohtaisiin kannattavuuksiin on ollut iso asia. Tieto on tarjolla nopeasti, eikä sen ymmärtäminen vaadi erityistä taloushallinnon osaamista.”, Maanonen toteaa.

Tähtiremontit Oy:n toiminnanohjausjärjestelmän rakentaminen oli normaalia haastavampaa, sillä matkalla yritys pilkkoutui kolmeen osaan. “UrakointiPlus on toiminut erittäin joustavasti tilanteessa, jossa yhden järjestelmän sijaan he toimittivatkin kolme. He ovat hienosti eläneet muutoksessa mukana, palvelu on pelannut ja yhteydenottoihin on vastattu nopeasti.”, kertoo Maanonen.

Ota yhteyttä