Näin valitset sopivan järjestelmätoimittajan


Urakointialalle suunnattuja toiminnanohjausratkaisuja löytyy useita. Järjestelmän valinta tulee aina tehdä pitäen mielessä, kuinka hyvin järjestelmä palvelee nimenomaan urakointi- ja rakennusalan tarpeita – miksi ostaa järjestelmä toimittajalta, joka on erikoistunut johonkin muuhun toimialaan?

Hyvän järjestelmätoimittajan tunnistat seuraavista:

Tuntee urakointialan kuin omat taskunsa

Tarkista järjestelmätoimittajan toimialatuntemus sekä asiantuntemus. Kannattaa varmistaa, että myös käyttöönottoon mukaan tuleva projektihenkilökunta on tietoinen toimialan ominaispiirteistä. Tarjouspyyntövaiheessa voi hyvin pyytää esimerkiksi tietoja urakointi- ja rakennusalan referenssiasiakkaista ja asiakasmääristä.

Riittävät resurssit tarpeisiinne

Urakointijärjestelmän toimittajalla tulee olla riittävät resurssit käytössään, jotta yrityksesi saa parhaan mahdollisen tuen. Tässä kannattaa huomioida myös järjestelmätoimittajan koko.

Palvelualtis ammattilainen

Pyri tutustumaan toimittajaan ja varmista että nimenomaan urakointialan järjestelmä ja sen jatkuva kehitys ovat heidän toimintansa keskiössä. Löydä toimittaja, joka tekee järjestelmää täydellä sydämellään. Hyvä palveluntoimittaja kuuntelee aidosti yrityksen tarpeita, ja tarjoaa teille vain toimintanne kannalta oleellisia ominaisuuksia. 

Kysy toimittajalta ainakin nämä asiat:

  1. Miten urakointijärjestelmän käyttöönottovaihe toteutetaan?
  2. Kuka vastaa käyttöönottoprojektin toteutuksesta toimittajan puolelta?
  3. Miten tunti- ja työmaakirjaukset hoidetaan järjestelmässä?
  4. Millaisia referenssejä toimittajalla on samanlaisilta yrityksiltä?

Haluatko lisää vinkkejä järjestelmän hankintaan?

Lue pikaoppaastamme lisää vinkkejä järjestelmän ostamiseen ja ostopäätöksen tueksi! Pikaoppaan neuvot sopivat kaikille urakointi- ja rakennusalan yrityksille erikoistumisesta riippumatta.